Οδηγος ευτυχιας {βγειτε στη φυση}

Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το κοντινό πάρκο ή θα κάνετε μια βόλτα σταθείτε, κλείστε τα μάτια, επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας και ενεργοποιείστε τις αισθήσεις σας.

Στη συνέχεια παρατηρήστε τις εικόνες γύρω σας, μυρίστε τις μυρωδιές, ακούστε τους ήχους, ακουμπήστε έναν κορμό ή τα φύλλα του δέντρου, νιώστε τον αέρα να φυσά το πρόσωπό σας.

Επικεντρωθείτε με ηρεμία σε ένα σημείο. Συνεχίστε να το παρατηρείτε χωρίς να βιάζεστε μέχρι διαπιστώσετε ότι υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που μέχρι πριν από λίγο δεν την είχατε προσέξει.

“Μπορω να ακουω τα συννεφα που ταξιδεύουν” ειπε ενα εξαχρονο αγορι μετα απο την επισκεψη του στο δασος.

Στην Ιαπωνία η διαδικασία αυτή ονομάζεται shinrin – yoku ή ¨δασοθεραπεία”. Διαφέρει από την πεζοπορία γιατί στόχος είναι η διέγερση όλων των αισθήσεων. Στοχεύει στην θεραπευτική πλευρά καθώς μελέτες δείχνουν ότι βελτιώνει τη σωματική υγεία αλλά και τα επίπεδα ευτυχίας.

Στοχος του Sense in Scape είναι να σας προκαλεί και να παρακινεί να βγείτε περισσότερο έξω. Κάνει καλό στην υγεία και την ευτυχία!

No Comments

Post a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.