ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Η ΨΥΧΗ

Photo by cottonbro

Νιώθεις το κεφάλι σου να βουίζει… νιώθεις πως αν κάνεις ακόμα μια σκέψη το μυαλό σου θα σταματήσει! Ναι, είναι αυτές οι στιγμές που ξέρεις ότι χρειάζεσαι μερικά λεπτά να ηρεμήσεις! Να σταματήσουν οι σκέψεις, να χαλαρώσει το μυαλό. Να νιώσεις την καρδιά σου να χτυπά ήρεμα

Τα λουλούδια, τα φυτά, είναι εδώ για να σε βοηθήσουν. Η κηπουρική είναι αυτό που χρειάζεσαι για να αφιερώσεις αυτές τις στιγμές που τόσο έχεις ανάγκη. Πάρε το ποτιστήρι, το σκαλιστήρι, βάλε γάντια και ετοιμάσου να απολαύσεις ηρεμία και γαλήνη. Αγάπησε την κηπουρική, πρόσφερε φροντίδα στα φυτά σου και άφησέ τα να σου προσφέρουν απλόχερα χαρά, γαλήνη και θετική ενέργεια.

Photo by Public Domain Pictures

Ακολούθησε το ρυθμό της φύσης

Στηντην κηπουρική είναι αναγκαίο να ακολουθήσεις τους ρυθμούς της φύσης, να κάνεις υπομονή, να απολαμβάνεις το τώρα και να μην σε απαρχολεί τι θα συμβεί αργότερα. Κάθε κίνηση, κάθε εργασία γίνεται με πρόθεση, στο χρόνο που απαιτείται, χωρίς αγωνία για την επόμενη στιγμή. Συνειδητά αφιερώνεις χρόνο, συγκεντρώνεσαι στο παρόν. Ξέρεις ότι κάθε φροντίδα στα φυτά σου απαιτεί χρόνο, υπομονή, επιμονή και παρουσία στο παρόν. Ξέρεις ότι τώρα κάνεις ότι καλύτερο μπορείς και ελπίζεις για τους αυριανούς καρπούς.

Σύνδεση με τη φύση

Η κηπουρική είναι η καλύτερη σύνδεση με τη φύση. Κάθε φορά που ασχολείσαι με τα φυτά, αφήνεις πίσω τις υπόλοιπες σκέψεις και ότι σε απασχολεί. Αφιερώνεσαι σε αυτά, αναζητάς τη θέση τους, τα φροντίζεις με συνέπεια για να αναπτυχθούν. Με τον καιρό αντιλαμβάνεσαι τις ανάγκες τους, συνδέεσαι μαζί τους. Θυμίσου τη γιαγιά που έλεξε ότι μιλάει στα φυτά της και αυτά μεγαλώνουν, ανθίζουν, δίνουν καρπούς!

Γιόρτασε την ίδια τη ζωή

Τα φυτά και η φροντίδας τους είναι μια γιορτή για την ίδια τη ζωή. Τα παρακολουθείς να μεγαλώνουν, να ανθίζουν, να αποκτούν νέους βλαστούς και φύλλα. Από το χώμα και τη λάσπη φυτρώνουν νέα φυτά, μια νέα ζωή που μεγαλώνει, εξελίσσεται! ‘Οπως και στη ζωή… κάθε αναποδιά, κάθε δυσκολία είναι η ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα μέσα από το φως της ψυχής.

Αλλά τα φυτά κρύβουν και μια άλλη πλευρά, αυτή της ευαισθησίας. Μια ξαφνική καταιγίδα θα τα πληγώσει, όπως τα αναπάντεχα γεγονότα της ζωής. Έτσι, τα λουλούδια ζουν για το τώρα, για τη στιγμή και ελπίζουν για την επόμενη.

Photo Free by Canva

Η κηπουρική είναι δημιουργία

Ξύπνησε τον δημιουργό που κρύβεις μέσα σου και εμπνεύσου από τα λουλούδια! Κάθε γλάστρα, κάθε παρτέρι, κάθε φυτό είναι ο καμβάς που ξυπνά το μυαλό, το προκαλεί να δημιουργήσει. Ξύπνησε τις αισθήσεις σου και επέτρεψε στο μυαλό και το σώμα σου να γεμίσει θευτική ενέργεια.

Άφησε για λίγο ότι σε απασχολεί, επέτρεψε στον εαυτό σου να δημιουργήσει, αφιερώσου στο παρόν και απόλαυσε τις εικόνες γύρω σου. Απόλαυσε τα λουλούδια που εσύ μεγαλώνεις!

Και καθώς η κηπουρική είναι μια μοναχική ασχολία που σου επιτρέπει να συγκετρώνεσαι, να απομονώνεσαι από ότι σε απασχολεί, τα λουλούδια θα σου προσφέρουν τις λύσεις που αναζητάς. Άλλωστε κάθε φορά που το μυαλό ηρεμεί, οι σκέψεις ησυχάζουν, το σώμα χαλαρώνει… οι απαντήσεις σε ότι σε απασχολεί έρχονται πιο εύκολα!

Η κηπουρική αντανακλά τα συναισθήματά σου

Όσο θα σκαλίζεις, θα ποτίζεις, θα φροντίζεις τα φυτά σου άφησε τα συναισθήματα σου να ελευθερωθούν. Παρατήρησε τα, νιώσε τις αντιδράσεις που σου προκαλούν. Γέμισε με όσα σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, γαλήνια. Επανέφερε γρήγορα το μυαλό σου από αυτά που είναι αρνητικά, διώξε τα μακρυά. Επέτρεψε στη φροντίδα των φυτών σου να σε επαναφέρει γρήγορα στο παρόν, στο τώρα.

Νιώσε, φροντίζοντας τα φυτά σου, να διώχνεις το άγχος και το στρες. Νιώσε να επαναφέρεις την προσοχή σου στο παρόν. Κατανόησε ότι υπάρχουν γεγονότα που δεν μπορείς να ελέγξεις , κάνε το καλύτερο που μπορείς και αποδέξου την αποτυχία. Νιώσε περιφάνεια για τις επιτυχίες σου και μάθε από τις αποτυχίες. Μην παραιτήσε, άλλαξε αυτά που μπορείς να ελέγχεις και απόλαυσε τους καρπούς της επιτυχίας σου.

Γιόρτασε για κάθε νέο λουλούδι, για κάθε νέο βλαστό, για κάθε νέο φύλλο! Γιόρτασε τις δικές σου νίκες!

No Comments

Post a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.