Αγαπημενο μου ημερολογιο

Εσύ κρατάς ημερολόγιο;

Να σου πω για μένα… Αγαπώ τα τετράδια, τα μολύβια, τις κασετίνες! Έτσι, κάθε φορά που έβρισκα ένα όμορφο τετράδιο ξεκινούσα να γράφω. “Αγαπημένο μου ημερολόγιο, σήμερα….” αλλά δεν κρατούσε πολύ. Κατέληγα να το γεμίζω με άτακτες σημειώσεις, μουτζούρες, σκιτσάκια.

Πριν ένα χρόνο περίπου, ανακάλυψα το Bullet Journal. Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία για να οργανώνεις τη μέρα σου, να κρατάς τις αναμνήσεις σου και τελικά να αποτυπώνεις στο χαρτί όλα εκείνα, τα όμορφα αλλά και δυσάρεστα, που συμβαίνουν κάθε μέρα.

Όταν λοιπόν ξεκίνησα να στήνω το Sense in Scape, οι ιδέες έρχονταν η μια πίσω από την άλλη. Το αγαπημένο μου τετράδιο έγινε βοηθός για να μπουν οι σκέψεις και οι ιδέες σε μια σειρά. Τα χρωματιστά μολύβια έγραψαν σημειώσεις, έκαναν σχεδιαγράμματα και έδωσαν στις ιδέες “ψυχή”.

Ξεκινώντας να σκέφτομαι το περιεχόμενο αυτού εδώ του blog ήταν η πρώτη ιδέα που μου ήρθε στο μυαλό. Έτσι, από εδώ θα σας δίνω ιδέες και προτάσεις για να φτιάξεις το δικό σου ημερολόγιο.

Ένα ημερολόγιο όμως διαφορετικό, ένα ημερολόγιο για την αγάπη μας για τη φύση και τις περιπέτειες μας έξω. Είμαι σίγουρη ότι όταν αργότερα θα το ξεφυλλίζεις θα νιώθεις μόνο χαρά και ανυπομονησία για την επόμενη βόλτα έξω, για την επόμενη γλάστρα που θα φυτέψεις, για το βάζο που θα διακοσμήσει το σπίτι σου.

Ξεκίνα να γεμίζεις το αγαπημένο σου σημειωματάριο με ιδέες, σκέψεις, συναισθήματα και αγαπημένες εικόνες. Συνέχισε να περπατάς έξω και να παρακολουθείς και να καταγράφεις αυτά που παρατηρείς.

Κάνε εγγραφή στη λίστα email για να γίνεις μέλος της ομάδας του Sense in Scape

No Comments

Post a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.