Ζωγραφιζοντας το παρκο

Ένα συνηθισμένο πρωινό στο σχολείο… Αλλά μια μέρα με ήλιο! Ξεκινά λοιπόν μια διαφορετική βόλτα στο πάρκο. Μια βόλτα ασυνήθιστη, με μικρούς εξερευνητές και μικρές δημοσιογράφους, με αγόρια και κορίτσια έτοιμα να φτιάξουν τις δικές τους ξεχωριστές ζωγραφιές. Στόχος των μικρών μαθητών είναι να ζωγραφίσουν τις δικές τους προτάσεις για το πάρκο κοντά στο σχολείο.

Κρατώντας μολύβια, ξυλομπογιές και μπλοκ ξεκινάμε μαζί τη βόλτα. Τα παιδιά ψάχνουν, σημειώνουν, ρωτούν, μιλούν με τους περαστικούς. Τα γέλια τους γεμίζουν το πρωινό. Η στιγμή που όλα μαζί, μια ομάδα κάθονται για να ζωγραφίσουν πως ονειρεύονται το πάρκο, μοναδική. Όσα έχουν δει, όσα αγαπούν, όσα θέλουν γίνονται χρώματα και σχέδια. Η φαντασία τους τα οδηγεί. Κάθε ζωγραφιά μοναδική!

Και έτσι, σε ένα τέτοιο όμορφο πρωινό μαζί με τις ιδέες των παιδιών, γεννήθηκαν και οι δικές μου!

Αυτό το πρωινό πίστεψα ότι η χαρά και η δημιουργικότητα που βγαίνει από τα μικρά αυτά χέρια είναι ο επόμενος δικός μου στόχος. Δημιούργησα το υλικό και το δούλεψα ώστε σήμερα να είμαι έτοιμη να το μοιραστώ και με άλλα παιδιά. Να μεταφέρω την αγάπη μου για τη φύση και το τοπίο, την αγάπη μου για αυτό που κάνω με παιχνίδι, με δημιουργία και πολλή χαρά.

Μια ωραία ιδέα για ένα διαφορετικό πάρτι!

No Comments

Post a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.