αποδραση απο το τσιμεντενιο “δασος”

Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι έχουμε σκεφτεί παραπάνω από μια φορές, πώς θα ήταν η ζωή μας μακριά από το τσιμέντο, μακριά από τους ενοχλητικούς ήχους και εξαντλητικούς ρυθμούς της πόλης.

Αν αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, δημιουργήσουμε χρόνο για να αφιερώσουμε σε εμάς και στη φύση και αλλάξουμε συνήθειες μας είμαι βέβαιη ότι η απόλαυση κοντά στη φύση θα είναι μεγάλη.

Θα σας προτείνω λοιπόν μερικές ιδέες για να απολαμβάνουμε τη φύση ακόμα και μέσα στη πόλη

Ανέπνευσε: Κάθε πρωί ανοίξτε το παράθυρο, κλείστε τα μάτια και πάρτε βαθιές ανάσες. Απολαύστε τον φρέσκο αέρα και αφήστε τον να γεμίσει τους πνεύμονες αλλά και να σας δώσει ενέργεια.

Διάλειμμα έξω: Κάντε ένα διάλλειμα για φαγητό ή ξεκούραση έξω. Απολαύστε τον ήλιο και τον φρέσκο αέρα, περπατήστε για λίγο. Αν έχετε κοντά σας χώρους πρασίνου καθίστε στο χορτάρι, ξεκουράστε τα πόδια σας βγάζοντας τα παπούτσια.

Προσέξτε τις αλλαγές: Επικεντρώστε το βλέμμα σας καθημερινά στο ίδιο δέντρο, το ίδιο κλαδί, μια φωλιά πουλιού. Παρατηρήστε τις αλλαγές που συμβαίνουν ανάλογα την εποχή και τον καιρό. 

Εργαστείτε έξω: Τις μέρες με ήλιο, αν η εργασία το επιτρέπει, βγείτε έξω. Επισκεφτείτε το κοντινό πάρκο ή καφέ, βρείτε ένα ήσυχο παγκάκι ή τραπέζι και εργαστείτε. Επίσης, το επόμενο ραντεβού σας μπορεί να είναι έξω και όχι στο γραφείο. Σίγουρα θα είστε πιο παραγωγικοί αλλά ήρεμοι όταν τελειώσετε.

Μυρίστε ένα λουλούδι: Απολαύστε τα χρώματα, τις μυρωδιές και τα σχήματα. Τι αναμνήσεις σας φέρνει η μυρωδιά;

Χρησιμοποιείστε βότανα: Μαγειρέψτε με περισσότερα βότανα. Φέρνουν αναμνήσεις, το φαγητό είναι πιο νόστιμο.

Νιώστε τον αέρα και τη βροχή: Επικεντρωθείτε στο αέρα που φυσά στο πρόσωπο ή ανακατεύει τα μαλλιά. Νιώστε τις σκέψεις σας να φεύγουν μακρυά και νιώστε την ανανέωση. Η βροχή ξεπλένει την κακή διάθεση και την αρνητική ενέργεια.

Αν λοιπόν η επόμενη απόδραση στην εξοχή αργεί, παρατηρήστε γύρω σας και σίγουρα θα βρείτε τον τρόπο να νιώσετε κοντά στη φύση.

No Comments

Post a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.